Nyt on tullut aika käyttä leivinuunia. Joten leipää piti tehdä. Ohje on Myllyn parhas hiivaleipäjauho pussista johon lisäsin valkosipulia. Samalla tuli testattua leipälapiota.




JUURI

½ l    vettä
30 g hiivaa
2 rkl  siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.( Jos käytät kuivahiivaa lämmitä vesi noin 42 asteiseksi).
Liuota hiiva veteen. Lisää siirappi ja 6 DL hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä n:30 min , niin että alkaa kuplia.
Itse annoin taikinajuuren käydä noin 2-3 tuntia, sinä aikana lämmitettiin leivinuuni.

TAIKINA

2 tl      suolaa
30 g    juoksevaa margariinia tai öljyä
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja
n.7       valkosipulinkynttä

Valmista taikina lisäämällä juureen,suola,rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipää.
Leivo heti alustuksen jälkeen taikinasta 3 isoa leipää. ( ei tullut kovin isoja kun laittoi kolmeen osaan.)
Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele tai koristele pinta viilloilla.