Kokeilin itse tehtyä murotaikinaa hyvin onnistui eikä ollut vaikeeta tehdä. Hyvissä ajoin  kannattaa tehdä , kun joutuu olemaan jääkaapissa et kovettuu hyvin käsiteltäväksi.

Täytin murokupit itse keitetyllä kinuskilla ja tuli hyvin makeaa. Näitä ei tee mieli kun yksi ja makean nälkä on tyydytetty.

aaa%20020-normal.jpg

 

aaa%20011-normal.jpg

                                                          MUROTAIKINA

125 g rasvaa

1 dl    sokeria

1        muna

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl     leivinjauhetta

1 tl     vanilijasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi. Anna levätä jääkaapissä noin 1H.

Laita taikina muotteihin tai muffinssipellin koloihin. Laita taikinan päälle muffinssivuoat jossa on herneitä tai riisiä, jolloin kuppien muoto säilyy. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min ja poista paperi vuoat sisältöineen ja jatka paistamista 5-10 min ,jolloin pohjakin saa väriä.Herne ja riisi on käytön jälkeenkin viellä käytettävissä.

Itse käytin herneitä , kun kupit oli tehty tein herneistä viellä hernekeittoa. Älä siis heitä pois.

                                                              KINUSKI

 

2 dl kermaa

2 dl fariinisokeria

keittele miedolla lämmöllä paksuhkoksi noin 15-20 min.