Laskiaisena on pakko tehdä pullia hillolla ja kermavaahdolla.Ohjeen tein tuplana.
PULLATAIKINA
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1½ dl sokeria
1 muna
14- 15 dl vehnäjauhoja
150 g rasvaa (sulaa)
Lämmitä maito noin 35 asteiseksi ja liota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon mausteet ja muna.
Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää loput jauhoista pikkuhiljaa rasvan kanssa vuorotellen. Anna kohota 30 min ja vaivaa taikinasta ilmakuplat, leivo pulliksi tai pitkoksi. Kohota liinan alla.
Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.Paista kauniin ruskeaksi noin 20 min.
Itse jätän taikinan löysähköksi , jolloin tulee kuohkeampia pullia.
Kommentit