Laskiaisena on pakko tehdä pullia hillolla ja kermavaahdolla.Ohjeen tein tuplana.

aaa%20009-normal.jpg

                                                             PULLATAIKINA

5 dl        maitoa

50 g       hiivaa

1 tl          suolaa

1 rkl        kardemummaa

1½ dl      sokeria

1             muna

14- 15 dl vehnäjauhoja

150 g      rasvaa (sulaa)

Lämmitä maito noin 35 asteiseksi ja liota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon mausteet ja muna.

Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää loput jauhoista pikkuhiljaa rasvan kanssa vuorotellen. Anna kohota 30 min ja vaivaa taikinasta ilmakuplat, leivo pulliksi tai pitkoksi. Kohota liinan alla.

Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.Paista kauniin ruskeaksi noin 20 min.

Itse jätän taikinan löysähköksi , jolloin tulee kuohkeampia pullia.