Sain äidiltäni juustomuotin jo aikaa sitten ja olen sitä muutaman kerran jo käyttänyt , mut nyt vasta sain kuvan otettua ennen kun hävisi parempiin suihin.

aaaaaaaaaaaa%20002-normal.jpg

Näin tein

3 l maitoa

2 rkl juoksutinta

suolaa

Lämmitä maito noin 35 asteiseksi ja lisää juoksutin. Lämmitä viellä noin 42 asteiseksi.Nosta levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua noin 30 min ja leikkaan juustomassan pintaan ristiviillot ja anna heran erottua viellä hetki.

Nosta reikäkauhalla kostealla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Kun muotissa on noin puoleen väliin ripottele päälle suolaa ja lisää massaa muotti täyteen ja ripottele viellä päälimmäiseen kerrokseen suolaa ja taita harsonreunet päälle ja laita jääkaappiin, kevyt paino päällä.(heraa valuu viellä , joten alle on hyvälaittaa syvä lautanen tai joku muu kippo.)Ettei ole jääkaappi täynnä lientä.

Anna  tekeytyä.Olen antanut olla yön yli mut vähempikin aika riittää.

HUOM: Herasta tulee tosi hyviä sämpylöitä.