Tyttö tuli koulusta kotiin perjantaina 28.09 ja toi mukanaan Hermannin.
Hermannin voi vastanottaa vain lahjana. Hermanni perustuu luonnonmukaiselle hiivaprosessille ja se valmistuu 10 päivässä. Älä laita Hermannia jääkaappiin, vaan pidä se huoneen lämmössä. Älä myöskään pane Hermannin päälle kantta, sen sijaan voit peittää sen hellästi pyyheliinalla.

Tästä alkaa Hermannin valmistus.

1. päivä Tänään sait Hermannin. Kaada hänet kulhoon.




2. päivä Hämmennä Hermannia 2-3 kertaa päivässä mieluiten puulusikalla.


3. päivä Hämmennä edelleen kuten eilen




4. päivä Hermannin on nälkä. Anna hänelle 2 dl vehnäjauhoja, 2,5 dl sokeria ja 2 dl maitoa


5. päivä Ja taas hämmennellään 2-3 kertaa päivässä




6. päivä Jatka hämmentämistä


7. päivä Ja vielä...


8. päivä Ja vielä yksi päivä hämmennellään




9. päivä Hermannin on nälkä. Anna hänelle sama satsi kuin neljäntenä päivänä. Jaa hänet sen jälkeen viiteen samankokoiseen osaan. Laita näistä neljä osaa syrjään ja anna ystävällesi tämän reseptin kera.
Hermanni nro 5 pidä itselläsi.


10. päivä Hermannilla on taas nälkä! Nyt hän saa ruokansa viimeisen kerran.

Anna hänelle tällä kertaa:

1,5 dl margariinia
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 munaa
2 omenaa raastettuna
100 g rouhittua pähkinää
100 g rouhittua suklaata
Sekoita ja kaada korppujauhotettuun vuokaan
Paista uunissa 175 astetta vähintään tunnin ajan"






Nyt Hermanni on valmis ja maku oli oikein hyvä.